De keuze van een goede boekhouder adviseur, fiscalist, accountant is voor velen een niet zo eenvoudige zaak. Vaak vraagt men vrijblijvend enkele offertes aan en wordt de keuze zuiver bepaald door het vooropgestelde prijskaartje en zonder enig voorafgaand contact.

Het is belangrijk eerst eens stil te staan bij zijn eigen verwachtingspatroon en dit te vergelijken met het kopen van een huis of wagen, een vakantie, etc.

Koopt men een bouwval, dan gaat men weinig betalen, maar veel zelf moeten doen. Dit kan een prima keuze zijn , afhankelijk van zijn eigen handigheid, interesses en budget.

Koopt men daarentegen een luxe afgewerkte nieuwbouw, dan mag u terecht iets totaal anders verwachten en gaat men ook hogere eisen stellen.

Bepaal vooraf wat voor u doorweegt bij de keuze van uw boekhouder- fiscalist- adviesverlener.

Hieronder enkele mogelijkheden.

  1. Ik vind de prijs doorslaggevend: Zo goedkoop mogelijk, basis – dienstverlening.
  2. Ik vind de ondersteuning doorslaggevend: Ik verwacht iemand die met mij meedenkt , waar ik met mijn vragen terecht kan, een etc…
  3. Ik vind het persoonlijk aanspreekpunt belangrijk. Ik wens niet steeds doorverwezen te worden naar een ander persoon. Het is voor mij belangrijk dat iemand mijn dossier kent en dat ik deze ook tijdig kan bereiken.

U merkt het, de tijd die uw adviseur, dienstverlener, boekhouder aan uw dossier besteedt zal heel verschillend zijn.