De procedure moet per volmacht telkens volledig opnieuw worden doorlopen.

Benodigdheden: e-id lezer, identiteitskaart en pincode.

Keuze browser: het meeste kans op slagen heeft u met het gebruik van Google Chrome. Indien het met de ene browser niet lukt, kan u best een andere proberen.

 1. Surf naar www.taxonweb.be
 2. Helemaal onderaan, in het midden van de pagina, klikt u op ‘onthaalpagina voor de volmachthouder’.
 3. Terug helemaal onderaan, in het midden van de pagina, klikt u op ‘self service mandatensysteem’
 4. Aanmelden met ID , klik op verder en geef U pincode in.
 5. Hier maakt U een onderscheid. Voor de personenbelasting klikt u op ‘eigen naam’. Voor alle andere volmachten (BTW en BIZTAX) klikt u op ‘In naam van een vennootschap’, ongeacht of u een eenmanszaak of een vennootschap heeft.
  Indien u eerst op eigen naam heeft geklikt en de volmacht voor de personenbelasting heeft bevestigd, dan dient u erna alle internetpagina’s te sluiten en opnieuw bij stap 1 te herbeginnen. Dit maal kiest u bij stap 5 ‘in naam van een vennootschap’ en bevestigt u het mandaat voor de aangifte BTW en BIZTAX (zelfde werkwijze indien men eerst het BTW mandaat bevestigt).
 6. U komt op een pagina waar u links 3 categorieën ziet staan. U klikt op ‘mandaten die u nog moet ondertekenen. Nu ziet u ‘U hebt X mandaten in wacht.
 7. Selecteer het mandaat door op het vergrootglas ,links ervan, te klikken. Klik daarna, rechts bovenaan op het cirkeltje met de pen erin.
 8. Mandaat bevestigen
 9. Scrol door naar beneden : ‘ik heb deze voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord’ vink het vierkantje aan.
 10. OK
 11. Het mandaat is bevestigd