Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze stagiair(e)s? In dit artikel laten we enkele studenten aan het woord die in de afgelopen jaren een stage bij ons boekhoudkantoor hebben gelopen. Zo krijg je een beter idee van de taken die je hier als stagiair(e) zal uitvoeren!

“In dit hechte team krijg je de kans om te leren en te groeien

Bij het kantoor van Heidi voel je je onmiddellijk welkom. In dit hechte team krijg je de kans om te leren en te groeien. Je krijgt waar nodig ondersteuning maar je engagement en zelfstandigheid worden ook aangemoedigd. De flexibele organisatie biedt de mogelijkheid om verschillende taken op te nemen en door de no-nonsens aanpak krijg je tevens een goed beeld van de concrete werking van  een boekhoudkantoor in de realiteit. Het kantoor heeft ook een diverse klantenportfolio wat je een brede blik biedt op de verschillen en nuances in dossiers.

De gedrevenheid van het kantoor en de medewerkers zorgt voor een aangename en motiverende sfeer. Dit leidt er tevens toe dat de organisatie zeer dynamisch is en de blikt vooruit richt. Men gaat de hedendaagse uitdagingen niet uit de weg en zet volop in op de toekomst voor zowel de klanten, de medewerkers als het kantoor zelf. Er wordt volop ingezet op de digitale transformatie en je komt als stagiair dan ook met verschillende toepassingen en ontwikkelingen in contact. Het is dan ook een boeiende ervaring om hiervan deelgenoot te mogen zijn.

Karel Vanden Thoren – student Vives

Stage boekhoudkantoor Vives

“Dankzij de stage kreeg ik meer inzicht in boekhouding én de werking van een boekhoudkantoor”

Bij boekhoudkantoor Heidi Hemelsoet & Team kom je terecht in een groep van gevarieerde en goed opgeleide mensen, in die zin dat je met al je vragen bij hen terecht kan ondanks de drukke momenten op kantoor.

De taken tijdens de stage zijn divers: telefonie, onthaal klanten, klasseren, aanmaken mandaten PB/VEN, inboeken aan- en verkoopfacturen en bijhorende creditnota’s in de programma’s, eindejaarverrichtingen met afschrijvingen op M.V.A., afsluiten van boekjaren.

Verschillende taken zijn gecombineerd met registraties in FID-manager. In verband met de ontwikkeling van digitale skills raad ik iedereen de stage aan!
De vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer, de glijdende werkuren, fruit op het werk en de open werksfeer zijn echte troeven van dit boekhoudkantoor.

Ik heb hier in ieder geval enorm veel bijgeleerd! Dankzij de stage kreeg ik meer inzicht in boekhouding én de werking van een boekhoudkantoor.
Hilde Depypere – opleiding tot medewerker boekhouden bij het competentiecentrum VDAB

stagiaire boekhoudkantoor gent

“Na een paar dagen al voelde ik me deel van het team!”

Hier bij Heidi kreeg ik de kans om diverse documenten te boeken in TopAccount waaronder aankoop en verkoop documenten. maar ook creditnota’s, kasverkopen, wisselkoers berekening, sociaal secretariaat en diverse boekingen.

Nadat ik in aanraking kwam met het systeem mocht ik zelfstandig werken, en wanneer ik vragen had kon ik bij iedereen terecht. Het is hier een toffe sfeer waar er ook hard gewerkt wordt. En dat vind ik ideaal want zo krijg ik de kans om veel bij te leren.

De werkruimte is een open kantoor waardoor je gemakkelijk vragen aan elkaar kan stellen en ook kunt leren uit wat andere vertellen of wat ze ook aan elkaar vragen. Bovendien heb je hier ook flexibele uren. Werknemers mogen beginnen en eindigen wanneer ze willen, zolang ze maar 38 uren per week werken.

Wat ik zeker heb meegenomen van mijn stage hier bij Heidi is dat het zeer belangrijk is om zelfstandig te zijn en door te werken. Mocht je ook fouten maken worden die gecontroleerd en verbeterd en daarop zul je feedback krijgen. Op die manier leer je van je fouten en dat vind ik zeer belangrijk bij een stageplaats.

Ik raad het aan iedereen aan om hier bij Heide stage te volgen. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en je zal hier veel leren. Na een paar dagen al voelde ik me deel van het team!

Daniel Cakmashi – student Accounting Administration (GRAAAD) aan de Arteveldehogeschool in Gent

stagiair boekhoudkantoor Gent

Als ik mijn stage ervaring bij Heidi Hemelsoet & Team in drie woorden zou moeten samenvatten, zou dat spannend, leerrijk en motiverend zijn.

Ik heb veel geleerd van met het hele team en heb alle theorie die ik op school heb geleerd in de praktijk kunnen toepassen. De taken waaraan ik heb mogen deelnemen zijn zeer gevarieerd. Het gaat van boeken van de inkoopfacturen en verkoopfacturen tot het berekenen van de aftrekbaarheid percentage van de autokosten.

Het team op kantoor staat altijd klaar om je te helpen, ook wil ik hen graag bedanken voor deze onvergetelijke 15 dagen.

Tarik Oulad El Haj – stagiaire

Graag wil ik Heidi en haar team bedanken voor de leerrijke stage die ik hier mocht doorlopen. Als stagiair kon ik steeds met al mijn vragen bij hen terecht. Bovendien ben ik bijzonder dankbaar dat ik de kans kreeg om samen met hen een aantal opleidingen te volgen. Deze stageplaats was de perfecte omgeving om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen.

Amber Leroy – stagiaire

“Ze waren geduldig en benadrukten dat één brein onmogelijk alles over boekhouden en fiscaliteit kan weten en dat we op elkaar moeten steunen.”

Gewoonlijk sluit een bacheloropleiding af met een alomvattende taak waarin de studenten accountancy-fiscaliteit zich moeten bewijzen. Voor mij vertaalde zich dit in een vijftien weken durende stage.

Natuurlijk startte ik met stress: is boekhouden mijn ding? Zelfs als het me bevalt, kan ik een meerwaarde zijn? Ik wantrouwde niet alleen mijn kennis, maar ook mezelf. Ben ik verantwoordelijk genoeg? Ben ik sterk genoeg om op mijn fouten aangewezen te worden? Wat als mijn karakter botst met dat van hen? Er is geen wisselwerking van kennis mogelijk als je immers geen toenadering kunt vinden bij je collega’s.

Zelf ben ik introvert en onzeker aangelegd. Hierdoor verkies ik een kleiner boekhoudkantoor. Het benadert het idee van genaakbaarheid het meest en ze stelden me niet teleur. Hun unieke uitstraling verlichtte de meest ontmoedigende taken en dit kan alleen maar door het team. Hun droge humor en onderlinge plagerijen doorbreken de verwachtingen van een business gericht kantoor. Ze waren geduldig en benadrukten dat één brein onmogelijk alles over boekhouden en fiscaliteit kan weten en dat we op elkaar moesten steunen.

Diversiteit was niet alleen te vinden bij de teamleden, maar ook bij de klanten. Door het inboeken van aan- en verkoopfacturen, werd ik blootgesteld aan een brede waaier van beroepsactiviteiten, met elk hun eigen bijzonderheden. Gedaan met de strak afgebakende vakken die droog overkomen op de schoolbanken. Je leerde de verwevenheid van de boekhouding en de btw met de personen- en vennootschapsbelasting begrijpen.

Ik mocht niet alleen tussentijds inboeken, maar mocht ook helpen met de jaarevaluatie van hun klanten. Of het nu het opstellen van kosten en baten staten voor de personenbelasting is, of het doorboeken van eindejaarsboekingen en het opmaken van jaarrekeningen voor vennootschappen is, de taken waren gevarieerd bij het bewerken van een dossier van a tot z.

Eind februari zal het twee jaar geleden zijn dat ik voor het eerst kennismaakte met het team. Het zijn toffe, vriendelijke en vooral behulpzame mensen. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van hun team, dit maal, weliswaar, als vaste medewerker.

Cathérine Van Maele – studente boekhouden fiscaliteit en ondertussen vaste medewerker!

Heb je interesse om je stage bij ons te doen?

Ben jij dynamisch, leergierig, een harde werker met een sterke interesse in digitaal boekhouden en op zoek naar de ideale stageplaats ? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bij Heidi Hemelsoet & Team kom je als stagiair in een fascinerende werkomgeving terecht waar jij snel kan groeien. Je kan steeds terecht bij je getalenteerde collega’s die je met veel plezier verder helpen.

Lees er alles over op onze vacaturepagina voor stageplaatsen